10 Busana Terbaik Selebriti Di Karpet Merah ASK2016

59920
1
SHARE

Semalam berlangsungnya acara tahunan Anugerah Skrin 2016 (ASK 2016) yang memberi pengiktirafan kepada rancangan televisyen, filem, pelakon dan juga personaliti televisyen terbaik.

Setiap kali acara gilang-gemilang seperti ini diadakan, karpet merah menjadi tumpuan ramai untuk menyaksikan gaya dan busana selebriti.

Advertisement

Kami senaraikan 10 busana terbaik selebriti yang menjadi pilihan!

1. Nora Danish

51-gaya-selebriti-di-karpet-merah-anugerah-skrin-2016-rotikaya-497x750

Jarang sekali Nora mengenakan busana berwarna terang sebegini. Rona pink terang ini buatkan Nora tampak lebih muda dan reka bentuk busana dengan tangan ropol cukup klasik.

2. Neelofa

55-gaya-selebriti-di-karpet-merah-anugerah-skrin-2016-rotikaya-497x750

Sebelum ini, busana yang digayakan olehnya sentiasa dikritik kerana dianggap mengarut. Namun busananya kali ini cukup sempurna dan anggun.

3. Maya Karin

45-gaya-selebriti-di-karpet-merah-anugerah-skrin-2016-rotikaya-497x750

Orangnya tinggi lampai, pakai apa pun cantik. Gaun warna hitam ini cukup sempurna untuk pemakainya yang cantik manis.

4. Dayana Roza

3

Gaun corak abstrak rona hitam kelabu ini buatkan si pemakai lebih menyerlah. Dayana pun nampak cantik sangat menyarungkan gaun indah ini.

5. Nadia Brian

2

Pelakon cantik kacukan ini tampil cukup sempurna dengan gaun hitam dengan corak bunga minimal. Gayanya dah setaraf selebriti Hollywood.

6. Tiz Zaqyah

4

Nampak simple, namun gaun rona oren dengan bahu terdedah ini cukup sempurna digayakan oleh Tiz Zaqyah. Makin terserlah keanggunan pelakon cantik ini.

7. Nelydia Senrose

gaya-selebriti-di-karpet-merah-anugerah-skrin-2016-rotikaya-feat

Gaya tiga adik beradik selebriti ini memang cukup menyerlah. Namun apa yang paling menarik perhatian ialah busana warna pastel yang digayakan oleh Nelydia. Memang cantik sangat!

8. Sarimah Ibrahim

67-gaya-selebriti-di-karpet-merah-anugerah-skrin-2016-rotikaya-497x750

Lama tak dengar cerita tentang pelakon dan penyanyi cantik ini. Busana sut hitam ditambah dengan gaun lace yang digayakan olehnya memang lain dari yang lain dan tampil cukup anggun.

9. Raja Ilya

df

Orangnya cukup cantik, ditambah pula dengan gaun lace biru mengikut bentuk badan ini membuatkan si pemakai lebih menyerlah dan seksi.

10. Siti Saleha

57-gaya-selebriti-di-karpet-merah-anugerah-skrin-2016-rotikaya-497x750

Ini antara busana terbaik di karpet merah. Gaun warna nude dengan corak bunga ros timbul yang digayakan oleh Siti Saleh memang cukup cantik dan sempurna. Seperti puteri dari kayangan.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here