5 Cara Mudah Untuk Kuruskan Badan Dalam Masa Sebulan!

1031
0
SHARE

Macam-macam cara anda boleh lakukan untuk kuruskan badan. Tapi perlukan usaha dan kesabaran jika nak dapatkan hasil yang di idamkan.

Nak kurus, perlu amalkan pemakanan yang sihat dan rajin bersenam. Tapi, mesti ramai yang malas kan bila bab-bab bersenam ni.

Berita gembira untuk mereka yang ingin kuruskan badan. Ada cara mudah yang anda boleh lakukan dalam masa sebulan untuk kuruskan badan!

Katakan TIDAK pada gula!

1

Memang ianya cabaran besar. Tapi, jika anda ingin kurus dalam masa sebulan, elakkan ambil gula dalam masa sebulan juga. Lihat kesannya nanti!


Elakkan naik lif

2

Siapa yang duduk rumah bertingkat, rajin-rajin la naik tangga. Ni tak. Dekat pejabat naik lif, dekat shopping mall naik lif, dekat rumah pun nak naik lif. Serius, naik tangga boleh melatih otot kaki dan pinggul, malah membakar sehingga 302 kalori.


Minum air secukupnya

2

Minum air lebih daripada 8 gelas sehari sangat berkesan untuk turunkan berat badan. Dalam masa yang sama, ia boleh elakkan kita rasa lapar berpanjangan.


Buang tabiat buruk

3

Cuba buang tabiat makan depan TV. Elakkan tabiat makan di luar dan membeli fast food. Jangan minum minuman bergas, junk food dan hentikan merokok.


Gelak pun boleh kurus

5

Macam mana tu? Bila kita gelak dan ketawa, kita akan bebar dari tekanan. Apabila anda berada dalam keadaan tertekan, anda akan makan dengan banyak lepas tu GEMUK!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here