Bahaya Makan Kepak Ayam, Terutama Sekali Untuk Wanita!

765
0
SHARE

Kami ingin kongsikan kisah bernar tentang bahaya kepak ayam sampaikan khususnya untuk wanita. Ramai wanita tidak ambil peduli tentang kesan dan bahaya makan kepak ayam kepada badan mereka.

Elakkan dari makan kepak ayam (chicken wing) dengan kerap terutamanya kaum wanita kerana pertumbuhan cyst dalaman.

Kisah benar seorang wanita alami ketumbuhan di rahim

Advertisement

Seorang wanita baru-baru kongsikan kisahnya yang mempunyai ketumbuhan dalam rahim dan dia menjalani pembedahan untuk membuang cyst tersebut. Cyst yang dikeluarkan dipenuhi dengan darah berwarna gelap.

Ingatkan bila dah buang semuanya dah selesai, tetapi..

Dia menyangka bahawa dia akan pulih selepas pembedahan tetapi jangkaannya salah. Ketumbuhan berlaku hanya beberapa bulan kemudian. Dia bergegas ke pakar sakit puan untuk bertanyakan masalahnya. Semasa rundingan, doktor bertanya soalan yang memeranjatkan beliau.

Rupanya ‘makanan kegemarannya’ itu yang jadi punca..

o-WINGS-facebook

Doktor bertanya adakah dia kerap makan kepak ayam dan dia menjawab ya. Tertanya-tanya bagaimana, dia tahu tabiat makannya. Sebenarnya pada hari ini ayam disuntik dengan steroid untuk mempercepatkan pertumbuhan mereka supaya keperluan masyarakat ini dapat dipenuhi. Keperluan ini adalah tidak lain daripada keperluan untuk makanan.

Ayam disuntuk dengan steriod beri kesan buruk pada wanita

Ayam-ayam yang disuntik dengan steroid biasanya disuntik di leher atau kepak kerana didapati di tempat-tempat ini kepekatan tertinggi steroid wujud. Steroid beri kesan buruk dan mempercepatkan pertumbuhan.

Ia lebih bahaya kepada hormon wanita. Berisiko untuk pertumbuhan cyst di dalam rahim. Apapun bagi kaum wanita yang mempunyai pertumbuhan cyst ambil berat tetang permakanan anda, anda mampu mencegahnya. Mencegah lebih baik dari mengubati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here