Cara Untuk Pastikan Perut Anda Tidak Buncit, Walau Anda Makan Apa Saja

1318
0
SHARE

Siapa yang tidak mahu perut yang kempis dan tidak buncit ? Lebih-lebih lagi jika sampai masa, anda perlu menyarung gaun ketat untuk acara penting.

Namun, ada cara mudah untuk memastikan anda tiada ‘baby bump’, walaupun anda makan apa sahaja makanan.

1. Jangan makan sebelum tidur

Advertisement

late-night-snack1-609x435

Jangan makan 4 jam sebelum anda tidur. Fikirkanlah, jika anda makan, kemudian duduk di bilik tidur anda, secara automatik anda akan mengantuk dan terus tidur.

Dalam masa yang sama, anda tidak mengambil masa untuk membiarkan makanan tadi untuk terhadam. Selepas itu, anda akan mula perasan terdapat bonjol di kawasan perut anda semakin besar dan besar!

2. Minum air

sipping-water-while-eating-lunch

Minum sebotol air sebelum dan selepas anda makan. Bukan sahaja air baik untuk anda , tetapi ia juga boleh membuatkan anda kenyang. Jika anda minum sebotol air sebelum anda makan, ianya akan mengurangkan keinginan untuk makan terlalu banyak.

Jangan risau tentang air yang anda minum tadi, ini kerana air akan keluar dengan cepat, tidak seperti makanan, yang memerlukan masa untuk proses penghadaman.

3. Senaman mudah

Young beautiful woman during fitness time and exercising

25 kali sit up sebelum tidur dan 25 kali sit up apabila anda bangun, adalah kemestian! Jangan mimpi untuk mendapakan perut yang kempis tanpa melakukan apa-apa senaman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here