Ehem..13 Sebab Seks Selepas Kahwin Lagi Best!

64745
5
SHARE

Bila bercakap tentang seks, kita tahu bahawa ianya adalah untuk mereka yang sudah berkahwin sahaja.

Kenapa kita disarankan untuk melakukan hubungan seks selepas kahwin? Mesti ada sebab kan!

Tapi, percayalah, seks selepas anda dan pasangan sudah sah bergelar suami isteri memang lebih best.

1. Kamu boleh get it bila-bila masa saja

original

Bila dah kahwin, seks seakan kedai makan 24 jam – sentiasa terbuka dan boleh terus on bila kamu teringin.


2. Quickie pagi hari pun kerap berlaku

tumblr_inline_mmfwyt5Dbr1qz4rgp

Ada kalanya, menarik suami kembali ke katil selepas dia mandi adalah satu-satunya perkara kamu perlukan untuk bangun dan berdepan dengan hari baru.


3. Tak perlu risau jangkitan STI (sexually transmitted infections)

tumblr_inline_n0nnp0xQnE1sy59r2

Dengan harapan, suami kamu jenis bertanggungjawab, kalau tak tentu kamu tak kahwin dengannya, betul tak?


4. Bila dah ‘selesai’, kalau seorang daripada kamu berbaring dan terus tidur atau terus belek mesej di telefon, tak salah pun

4960-Couple-In-Love-Gif

Seks memang sesuatu yang istimewa dan penuh emosi, tetapi kamu tak rasa perlu nak meraikannya setiap kali.


5. Kamu tak perlu menganalisa kehidupan seks dengan kawan-kawan

large

Kerana ia memang best bagi kamu dan ianya peribadi.


6. Dia tahu cara nak puaskan kehendak kamu tanpa perlu diajar banyak-banyak kali

giphy (2)

Jadi kamu boleh sit back and relax, tak perlu risau apa-apa.


7. Kamu tak rasa nak ‘menipu’nya

car-couple-cute-love-miley-Favim.com-238391

Jika kamu tak terasa nikmatinya, kamu boleh minta berhenti dan sambung semula esok atau pada bila-bila masa saja kamu teringin nak sambung.


8. Kamu tak perlu risau tentang mencukur atau melakukan wax setiap masa

waxing

Kamu dah kahwin dengannya kerana kamu tahu dia lelaki yang boleh terima kamu dalam apa jua keadaan, berbulu atau tidak. Dia cintakan kamu dan tak meletakkan tekanan tentang isu berkaitan, ehem, ‘ladangmu.’


9. Seks pada tengahari hujung minggu adalah yang terbaik

tumblr_inline_mrlv1lGBqr1qz4rgp

Kamu ada katil, tiada aktiviti lain nak buat, masa lapang sebelum malam menjelma… Apalah sangat ‘berdisko’ sekejap sebelum tidur bersama-sama.


10. Jika tak terasa nak lakukan seks, no-big-deal

giphy (1)

Kamu tak perlu nak terlebih analisis atau merasakan perkahwinan kamu dah berakhir.


11. Setiap kali orang cakap, seks makin bosan bagi orang dah berkahwin, kamu dalam hati berkata..

1370283033409404_animate

“Tak pun!” Kalian masih saling mengingini walaupun dah bertahun-tahun bersama.

Ada kajian menunjukkan aktiviti seksual bertambah selepas ulang tahun perkahwinan yang ke-50.


13. Cara untuk dapatkan seks – hanya dengan satu pandangan penuh bermakna

tumblr_m7sbkrKYQz1ro14jl

Atau kamu boleh hantarkan teks berbunyi, “boleh ‘gembirakan’ I sebelum tidur malam ni?” Dan sebab kamu si dia adalah suami kamu, dan lelaki paling baik di dunia, dia akan jawab: “Sudah tentu, sayangku.”

SUMBER

5 COMMENTS

  1. Sy adalah salah satu wanita yg kagum akan gairah seks,,,,,,,
    Sentuhan penuh cita rasa yg merasuk k dlm jiwa,tapi itu yg saya rasa hanya pada seorang yg kena k hati dn dia cukup berani membuat yg tidak pernah sy dn juga dia rasakn sbelumy,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ini koment tentang saya dn orang terdekat saya
    Trims

    • Sekadar berkongsi.. Dlm hubungan ini harus ada perasaan yg mendalam.. Bukan hanya untuk mempuaskan nafsu semata mata.
      Cek blk ur feeling.. Pergi honeymoon keluar negara dan tak perlu g jauh jauh.. Yg penting jgn pikir masalah.. Enjoi ur trip & have fun at night. Heheheh..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here