KAJIAN: Wanita Punggung Besar Bukan Sahaja Menarik, Tetapi Bijak & Sihat!

64116
11
SHARE

Ramai wanita malu jika memiliki punggung yang besar. Susah nak cari seluar la dan pasti punggung anda akan sentiasa menjadi tumpuan.

Jangan malu. Ini kerana di mata lelaki, wanita yang memiliki punggung besar di anggap menarik.

FAKTA: Wanita punggung besar lahirkan anak yang bijak

fft16_mf2293846

Bukan itu sahaja, kajian mendapati, wanita punggung besar juga bakal melahirkan anak yang bijak.

Mereka juga sangat beruntung kerana menurut kajian terbaru dari University of Oxford mendapati, wanita memiliki punggung besar bukan sahaja bijak, malah lebih sihat.

Tak percaya kan? Lemak dalam tubuh mempengaruhi kesihatan dan tahap kecerdasan seseorang.

Jika lemak di perut meningkatkan risiko penyakit, sebaliknya lemak di punggung beri kelebihan.

Menurut kajian tersebut, lemak yang tersimpan di bahagian bawah seperti peha dan punggung, ternyata memberi pelindungan tubuh dari penyakit kronik seperti jantung dan diabetes.

Ini kerana lemak bahagian bawah menyimpan asid lemak yang menjaga kestabilan tubuh.

WswtT8A

Bahkan Kim Kadarshian pun bangga dengan aset yang dia miliki. Mesti lepas ni ramai wanita yang dah tak malu memiliki punggung besar.

11 COMMENTS

  1. Zex , tapi pernah dalam satu episod keeping up with the Kardashian, dia xray bontot, kononnya nak cakap ia asli bkn implan ..

  2. Pelik pulak statement ada org yg nk malu dgn punggung besar padahal tu satu kelebihan. Sapa pulak yg nk punggung leper & pipih.

  3. Maknanya kalau ppuan yg punggungnya mcm papan lapis tu tak bijak dan tak akan mghasilkan anak2 yg bijaklah … gitu ???…sy ada sorang kwn … blh di katakan kurus dan sekeping…anaknya 7 orang…TAPI SEMUA MASUK UNIVERSITI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here