Najib Impikan Untuk Miliki ‘The Beast’ Obama Bernilai USD 1.5 Juta

345
1
SHARE

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengakui beliau mengimpikan untuk memiliki kereta jenis limusin “The Beast” seperti yang dipakai oleh Presiden Amerika Syarikat, Barrack Obama.

Najib pernah menaiki kereta tersebut pada 2014 dan November 2015 ketika kunjungan Obama ke Malaysia.

Advertisement

obamalimothebeastART10100star2704

Ia lebih selesa dari kereta Proton saya. Dua orang boleh duduk berhadapan kamu dan boleh mengadakan perbincangan aktif.

“Saya juga rasa selamat kerana kereta itu kalis peluru… Kereta yang sangat istimewa dan saya impikan boleh memiliki satu,” katanya sebagaimana lapor MalaysiaKini.

article-1389825-0C36738500000578-901_964x666

President Barack Obama and Vice President Joe Biden ride in the motorcade from the White House to the Ronald Reagan Building in Washington, D.C., July 21, 2010, to sign the Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act. (Official White House Photo by Pete Souza)This official White House photograph is being made available only for publication by news organizations and/or for personal use printing by the subject(s) of the photograph. The photograph may not be manipulated in any way and may not be used in commercial or political materials, advertisements, emails, products, promotions that in any way suggests approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.

Najib berkata sedemikian ketika sesi dialog bersama Ketua Pegawai Eksekutif Catcha Group, Patrick Grove di Persidangan Wild Digital di Kuala Lumpur, hari ini.

Model semasa kereta presiden Amerika Syarikat itu adalah berdasarkan kereta Cadillac yang unik dan dilengkapi dengan pelbagai peralatan keselamatan.

obama ceramicKereta yang boleh memuatkan sekurang-kurangnya tujuh penumpang itu juga mempunyai satelit ketenteraan dan boleh menghubungi mana-mana pihak di seluruh dunia.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here